Zwitserland

Vakantiebestemming in de natuur
Foto´s van: Zwitserland
Locatiekaart
Vliegvelden
Hotels en andere accommodatie
Golfbanen
Wat te bezoeken
Waar te eten
Waar plezier te hebben
Consulaten en ambassades
World Nomads
De reisverzekering met de grootste dekking

Zwitserland
Zwitserland officieel Confederatie Zwitserland is een federale republiek bestaande uit 26 staten, kantons genoemd, met Bern als de zetel van de federale autoriteiten. Het land ligt in Midden-Europa, waar het grenst aan Duitsland in het noorden, Frankrijk in het westen, Italië in het zuiden en Oostenrijk en Liechtenstein in het oosten.

Zwitserland is een geheel door land omgeven land waarvan het grondgebied geografisch is verdeeld tussen de Jura, het Zwitserse plateau en de Alpen, met een totale oppervlakte van 41 285 km². De Zwitserse bevolking is ongeveer 7,8 miljoen en is vooral geconcentreerd op het plateau, waar de grootste steden van het land zich bevinden. Onder hen zijn de twee mondiale steden en economische centra van Zürich en Genève. Zwitserland is een van de rijkste landen ter wereld. Zürich en Genève werden gerangschikt als de steden met de beste kwaliteit van leven in de wereld, respectievelijk tweede en derde.
Documentatie
Voor bezoekers uit de EU is geen visum vereist met een geldige identiteitskaart (burgerkaart) of paspoort.
Officiële taal
Duits, Frans, Italiaans en Romaans.
Valuta
Zwitserse frank
Toerisme
In de koudere maanden van het jaar, het land van nauwkeurige klokken, mollige koeien, geheime bankrekeningen en multifunctionele zakmessen en toeristen die graag willen genieten van de kou van de Alpen, met veel warme chocolademelk en fondue in de warmte van de open haarden. Maar het is in de zomer dat je de gelegenheid hebt om de vier seizoenen tegelijk te ervaren. Terwijl inwoners van Zürich genieten van de warmere maanden om te baden in het heldere water van de Limmat-rivier, garanderen de eeuwige sneeuwpieken in de meer dan 200 Zwitserse skicenters temperaturen onder nul, ongeacht de tijd van het jaar. In dit "warme, koude" spel speelt het fantastische spoorwegnetwerk een sleutelrol. De toerist begint in de zomerhitte en landt, met handschoenen, sjaal en klappertanden, in bergen met temperaturen onder het vriespunt.
Gastronomie
De Zwitserse keuken wordt beschouwd als "borderline" vanwege de sterke invloed van de keuken van buurlanden: Duitsland (noord), Frankrijk (west), Italië (zuid) en Oostenrijk (oost). Met zo'n culturele veelheid was het onvermijdelijk om geen buitenlandse invloeden op hun keuken te weerspiegelen. Het resultaat is een waardevol culinair mozaïek van onweerstaanbare attracties naar de smaak.

Uit de middeleeuwen komt een handelsmerk van Zwitserland: de grondlegger. Gemaakt met gruyère of emmentaler kaas, wordt het geserveerd in een pan die bekend staat als coquelon, geplaatst op een alcoholkoker, waar stukjes brood, spies of geplakt aan een vork, in het smeltende kaasmengsel worden gedompeld. De varianten in vlees, garnalen, chocolade of fruit zijn niet typisch Zwitsers, maar eerder de creativiteit van andere mensen.

Van Germaanse tradities erfden de Zwitsers de verscheidenheid aan worsten, evenals recepten van stevige stoofschotels, varkensbraadstukken en lammeren. Van de aangrenzende Franse keuken, onder zoveel invloeden, is een van de meest opvallende en populaire de "papet vaudois", typisch voor de regio nabij het Meer van Genève. Het bestaat uit een kalfsvlees gevuld met kalfsvlees of kip, geserveerd als voorgerecht of snack.

Uit buurland Italië brengen we "Reissuppe mit maroni", een rijstsoep bereid met kastanjes, Parmezaanse kaas en kruiden. Het is ook uit de regio dat heerlijke parmesankörbchen bij ons komt, een mengsel op basis van parmezaanse kaas, maïsmeel, tarwebloem en een salade van verschillende groenten.

Interessant is dat Zwitserland de beste chocoladeproducent ter wereld is geworden. Cacao is echter de vrucht van tropische gebieden en chocolade wordt beschouwd als een Mexicaanse uitvinding die door de kolonisators naar Europa is gebracht. Toch heeft de zorgvuldige uitwerking en strikte controle over de productie de geloofwaardigheid opgebouwd die Zwitserland het thuisland van chocolatras maakt.
Weer
Het klimaat in Zwitserland is gematigd met een breed bereik tussen milde zomers en strenge winters. Onder de Alpen is het weer warmer dan in het noorden. In klimatologische termen kan Zwitserland worden onderverdeeld in vier regio's: het uiterste zuiden, de Alpen, het centrale massief en de Jura. De temperaturen variëren van lage temperaturen in de bergen en in de winter tot milde temperaturen in de zomer, want in Estio seizoen wordt het land geconfronteerd met een anticycloon, terwijl in de winter er een koud front is vanuit Siberië, wat plotselinge temperatuurdalingen veroorzaakt, vooral tijdens de nacht.

Het weer in Zwitserland varieert enorm van plaats tot plaats. De meeste neerslag treedt op in Rochers de Nave, in de buurt van Montreux met ongeveer 260 cm per jaar. Neerslag is over het algemeen hoger in het westelijke deel van het land waar wolken van Atlantische oorsprong ontstaan. Het zuidelijke deel heeft ook hoge neerslag als gevolg van de effecten van cloudbus in de Alpen: in Lugano bereikt de neerslag 175 cm. Een van de meest opvallende kenmerken van het Zwitserse klimaat is de sterke, hete wind die zich in het zuiden vormt, genaamd Vento Föhn. De zonneschijn in Zwitserland is ongeveer 1700 uur per jaar, met pieken op plaatsen in het Wallis waar de zon ongeveer 2300 uur per jaar kan duren.
Veiligheid
De beveiligingsomstandigheden in Zwitserland zijn over het algemeen zeer bevredigend. De misdaadcijfers zijn onbeduidend, zowel in stedelijke centra als in de provincie. Bezoekers moeten echter rekening houden met het bestaan ​​van een kleine misdaad (diefstal) op bus- en treinstations, luchthavens en openbaar vervoer, evenals grote commerciële ruimtes, met name in stedelijke gebieden.

In stedelijke gebieden moet bijzondere aandacht worden besteed aan het feit dat trams voetgangers geen prioriteit geven en daarom niet stoppen bij zebrapaden.
Gezondheid
Het gezondheidsnetwerk is uitstekend, met een uitgebreide openbare en particuliere gezondheidszorg in elke stad in het land. Er zijn communautaire regels van toepassing en de Europese ziekteverzekeringskaart is essentieel voor toegang tot medische en ziekenhuiszorg (noodsituaties). Er is geen vaccin vereist om Zwitserland binnen te komen.
Elektriciteit en telecommunicatie
Elektriciteit
De elektriciteit is 230V en 50 Hz.
Het is raadzaam om een ​​universele adapteradapterpakket te hebben.


telecommunicatie
Zwitserland heeft een goed vast en mobiel telecommunicatienetwerk, dat de nieuwste technologieën integreert en de meest geavanceerde telecommunicatiediensten biedt, inclusief de mogelijkheid om 3G- en 4G-mobiele telefoons te gebruiken.
Andere toeristische bestemmingen in:
Switzerland
Crans-Montana, Zwitserland
Genève, Zwitserland
Gstaad, Zwitserland
Lausanne
Montreux
St. Moritz - Zwitserland
St. Moritz, Zwitserland
Zürich, Zwitserland

Andere wereld toeristische bestemmingen

Sao Tomé en Principe
São Tomé and Príncipe
Braziliaanse Amazone
Brazil
Zuid-Afrika
South Africa
Eiland Santo Antão
Cape Verde

Stadsbestemmingen en weekenduitjes.

Sète, Frankrijk
France
Merida, Spanje
Spain
Brugge, België
Belgium
Luanda
Angola

Waarom boeken bij
De beste prijzen
Onze partnerships met de grootste operatoren ter wereld bieden een zoektocht naar de beste prijzen op de markt.
Meer opties
In Rotas Turisticas kunt u het hotel boeken, het vliegticket kopen, de transfer van de luchthaven naar het hotel boeken en vice versa, de lokale excursies boeken, de auto huren, een reisverzekering afsluiten en de plaatsen bezoeken die u kunt bezoeken en waar u naartoe kunt gaan.
Vakantietips & bestemmingen
Honderden vakantiebestemmingen met alle opties waarmee u eenvoudig de bestemming kunt kiezen die het beste bij uw droomvakantie past.


Volg ons op sociale netwerken
  

 
Rotas Turisticas
Grupo Público · 8.410 membros
Aderir ao grupo
Podem publicar fotos das vossas viagens, férias, locais que estiveram ou gostariam de estar. Podem divulgar negócios ou actividades...